Hogyan készíthető SEO barát honlap?

Egy weboldal sikere mindig több tényező függvényeként alakul, ám a keresőoptimalizálás -SEO (Search Engine Optimalization) ebben betöltött szerepe mellett semmiképpen nem mehetünk el.

A Google folyamatosan változó algoritmusainak ismerete legalább olyan lényeges, mint a megfelelő tartalom létrehozása. A Google előnyben részesíti azokat az oldalakat, amelyek minőségi, a látogatók számára hasznos, és szívesen megosztott tartalommal rendelkeznek. A kizárólag kulcsszavakra optimalizált szövegek ideje rég lejárt, a cél tehát az olvasóközönség megnyerése, megtartása.

Mobil SEO fontossága

A reszponzív webdesign szintén lényeges, ugyanis manapság sokan már kifejezetten mobilon, vagy tableten használják a világhálót. Az okos telefonok elterjedése robbanásszerű Google keresőoptimalizálási szemléletváltást követel. 

Web UI (user interface)

Persze a könnyen használható, átlátható, felhasználóbarát kialakítás is fontos, mint ahogyan a kulcsszavak óvatos, körültekintő használata is. A látvány nem minden, ezt ne feledje, hiszen hiába a minden extrával ellátott design, ha közben a látogató nehezen igazodik el. Ilyen esetben a gyakorlat azt mutatja, hogy gyorsan tovább kattint, ami üzleti szempontból semmiképp sem hoz jót.

SEO barát honlapot megcélozva érdemes profikra bízni a keresőoptimalizálás lépéseit, és a szövegíráshoz is megbízható szakembert választani.

online marketing blog